Az olasz környezetvédelmi rendőrség látogatása a HELICON LIFE+ programban

Az Európai Unió rendőrségi szerveinek szakmai csereprogramja keretében Magyarországra érkezett Christina Avanzo, az olasz Corpo Forestale dello Stato (CFS), az ottani környezetvédelmi rendőrség munkatársa.

Annak köszönhetően, hogy vendéglátója, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) környezeti bűnözés elleni osztálya is partnere a HELICON programnak, Christina Avanzo látogatást tett az MME Központi Irodájában is, ahol találkozott a parlagisas-védelmi szakmai stáb képviselőivel is.

Dr. Szentirmai Olivér alezredes (Nemzeti Nyomozó Iroda) és Christina Avanzo (Corpo Forestale dello Stato)
Dr. Szentirmai Olivér alezredes (NNI) és Christina Avanzo (CFS) az MME Központi
Irodájában (Fotó: Orbán Zoltán)
.

 

A mintegy másfél órás megbeszélés keretében tájékoztattuk az olasz kollégát a hazai helyzetről, a ragadozómadár-mérgezéses esetek kapcsán eddigi gyűjtött tapasztalatokról, illetve lehetőségünk nyílt összehasonlítani a hazai és az olasz helyzetet. Mint megtudtuk, Itáliában a miénknél jelentősen eltérő okok állnak a mérgezések hátterében. Ezek alapvetően nem a madár ragadozók, hanem a terület tulajdonosának földjén illegálisan szarvasgombát kereső gombászok kutyái, illetve a kóbor kutyák és a haszonállatok róka, farkas és medve ragadozói ellen irányulnak.

Nike kyrie 2 Rainbow

Copyright 2003–2021. Budapest – imperialeagle.hu – All Rights Reserved