Újabb sasmérgezés történt

Erről a madárról 5 év alatt összesen háromszor készült felvétel. Szerintetek melyik a legjobb?

2011. március
Szüleinek 40 napon át történő melengetése után kikel a tojásból a gemenci ártérben.

2011. május 22.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságnál természetvédelmi őrként dolgozó Mórocz Attila gyűrűket rak az egészséges fiókára.

2013. február 8.
Tíz évnyi próbálkozás után 2013-ban először fotózom igazán jól saját lesemből a rétisasok életét a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzetben. Bár a gyűrűs madarak nem tartoznak a kedvenc modelljeim közé, az adatszerzés miatt gyakran készítek róluk fotókat. A középső felvétel ezen a napon készült, amint egy sztyeppi sirály üldözte.

2016. december 1.
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területéhez tartozó Pincehely falu határában egy korábban elpusztult róka körül három rétisas tetemét találják; közülük az egyik ugyanaz a madár, ami a két korábbi felvételen is látható.

Megengedett eszközökkel a rókaállomány gyérítése jogilag engedélyezett Magyarországon. Semmilyen méreg alkalmazása nem tartozik ebbe a kategóriába. Nem véletlenül…
Egyes mérgek annyira veszélyesek, hogy miután a mérgezett táplálékot fogyasztó állat elpusztul, és annak a teteméből más állatok esznek, még azok is elpusztulnak. Csupán ez az egyetlen eset a Magyarországon fészkelő rétisasok 0,5%-át pusztította el.

A rétisas 4-5 éves korára alakul ki a felnőttkori tollruhája és válik ivaréretté. Valószínűleg ez lett volna az első tél, amikor tojást rakhatott volna. A faj fokozottan védett, természetvédelmi értéke 1 000 000 forint.
 

Forrás: Máté Bence Facebook oldala

Women's Singlets - Stussy, ?tzi, Champion, Nike, Adidas & More!

Copyright 2003–2024. Budapest – imperialeagle.hu – All Rights Reserved