Dráma a fészekben - nyest vitte el a sasfészekben költő vörös vércsék fiókáit

Június 19-én kora reggel a madárbarátok az internetes élő adásra kapcsolódva azt tapasztalhatták, hogy a Hortobágyi Nemzeti Parkban, a bekamerázott parlagisas-fészekben költő vörös vércsék fészekalja üres.

Azok, akik hosszú ideje követik a vércsecsalád életét, tudják, hogy a költőpár nagyon elszánt volt. Alig pár nappal azután, hogy egy nyest felfalta a tojásaikat, újra családalapításra szánták el magukat. A második fészekalj rendben ki is kelt, és a már szinte anyányi fiókáknak nem sok kellett, hogy elnyerjék felnőttkori tollruhájukat.

A múlt éjjel azonban valami történt. Élő adás nem volt az éjszaka folyamán, de a szerverek folyamatosan rögzítették a lépeket. A Természetfilm.hu munkatársa, Magyar Csaba azonnal hozzálátott az éjjeli felvételek átnézéséhez, majd amikor megtalálta a kritikus felvételt, azonnal közzétette ezeket. A képsorokból egyértelműen kiderül, hogy egy nyest áll a fiókák eltűnésének hátterében. A ragadozó gyors mozdulatokkal mozgásképtelenné tette a fiókákat, majd egy kivételével az összeset elvitte.


Az éjszakai látogató a vörösvércse-fiókákkal (a felvétel itt nézhető meg >>).

Lebron XIV 14 Glow

Copyright 2003–2021. Budapest – imperialeagle.hu – All Rights Reserved